Dag 14 på udrensning - om sukkertrang, stress og gag-refleks

Verdens lækreste dadelkugler – uden sukker, tilsætningsstoffer eller mel

Denne her opskrift har mange af jer efterspurgt flere gange – så nu synes jeg jeg skulle få taget mig sammen og skrive den ned. Især når den er så møgsimpel som den er. Dadelkugler er et perfekt alternativ til slik, fordi de ikke indeholder raffineret sukker, og så smager de, hvis du spørger mig, langt bedre end romkugler! Jeg har lavet dem i lang tid, men nu hvor jeg udrenser har de altså været min redning hvis min sugar-craving blev for slem. De indeholder selvfølgelig frugtsukker fra dadlerne, men der er nu engang stor forskel på raffineret sukker og frugtsukker. Jeg ved godt hvad jeg helst vil give min krop ihvertfald! 🙂

 

Ingredienser der giver cirka 20 stk (kan halveres, jeg er bare typen der gerne overloader som en anden bjørn der skal i hi): 

300 gram dadler uden sten

1 spsk kokos-olie

1 spsk ægte, blødt smør (ikke smørbart)

7 spsk kokosmel

En håndfuld mandler

1 stang frisk vanilje (kan erstattes af vaniljepulver, eller vanillesukker)

7 spsk rå kakaopulver

1/2 tsk salt

 

Kør mandlerne igennem en mini hakker (tror jeg den hedder) – så de blendes til helt fint mandelmel. Hak dadlerne groft, og kør alle ingredienserne igennem en foodprocessor eller et lignende alternativ. Massen må gerne være “grynet” og virke lidt tør i det, men dadlerne skal være helt blendet, og ikke sidde i store “stykker”. Forvent ikke en helt glat dej.

Jeg plejer at tage et stykke bagepapir, lægge kokosmel ud på det, og så trille kugler af massen og vende dem i kokosmel. Dadelkuglerne kan spises med det samme, men herhjemme lader vi dem stå i køleskabet en time eller mere – for så er de ekstra gode.

 

Velbekomme 🙂

 

 

 

 

Kærlighed.

35 kommentarer

  • Annelie

    Hej Stephanie.

    Jeg vil bare spørge dig efter hvilken foodprocessor det er du bruger? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Er der andet man kan bruge i stedet for kokos, for kan simpelthen ikke fordrage det…..?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stephanie Karma

      Jeg har aldrig prøvet med andet – men jeg er sikker på at havregryn kan bruges istedet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Skal der kokosmel både i massen og til a rulles i? ☺️
    De SKAL prøves 👌🏼

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stephanie Karma

      Jeps, kokosmelen er SÅ vigtig både i selve massen men også til at rulle i. Man kan også rulle dem i kakao, men så er det vigtigt de ikke er for “våde” for så vil kakaoen også blive det, og det ser ikke så lækkert ud 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna A

    Har aldrig før skrevet på en bog – så håber jeg også kan stille spørgsmål :p
    Bruger du kokosolie med eller uden smag af kokos? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stephanie Karma

      Der er en lillesmule smag i den kokosolie jeg bruger, det synes jeg er lækkert kombineret med kokos-melet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kersti

    Jeg laver den uden smør og kokosolie. Min opskrift lyder således
    1 kop dadler
    1 kop nødder (mandler eller valnødder)
    1-2 spsk kakao

    Blend alle dele i en blender til en blød masse. Tril massen til kulger.
    For at gøre dem ekstra lækre overtrækkes kuglerne med mørk chokolade og rulles i kokosmel.

    Lækre nemme dadel kugler.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stephanie Karma

      Sådan kan man helt sikkert også gøre det – jeg synes bare nødderne bliver for gennemtrængende på den måde, jeg kan bedre lide den rene smag af kokos og kakao 🙂 Men super fint med forskellige bud 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har prøvet det virker ikke hils cengiz

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stephanie Karma

      Hej Matija. Hvordan virker opskriften ikke? Mon ikke du gør noget forkert så 🙂 Bedste hilsner

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Hej. Jeg rister kokosmelet så får de mere smag og knaser lidt

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser godt ud. glæder mig til at skulle lave det imorgen

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine A

    Hej. Nu har jeg glemt og købe kokos olie, kan man undlade det? 😬

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Tusind tak for opskriften, allerede et stort hit herhjemme. Min datter på 8år elsker dem 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aleks

    De ser lækre ud, næste gang du laver nogle så kom ind med nogle til naboen 😜😂😅

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Tusind tak for denne FANTASTISKE opskrift!!! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabine

    Kære Geggo
    Hvor ser det lækre ud. Nu har har jeg set dem flere gange såå mon ikke det var på tide at prøve dem.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Else Villadsen

    Prøv at se sydhavnsmor.dk. Hun kommer med gode opskrifter, som måske vil interessere dig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorrit Lyngsie

    Hej Geggo. De smager da godt, men noget af et svineri. En STOR fordel, brug engangshandsker når der skal rulles og trilles i kokosmel 😅

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stephanie Karma

      Så tror jeg du har lavet dem en tand for “våde” – du kan evt putte ekstra kokosmel i næste gang 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorrit Lyngsie

    Hej Geggo. De smager da godt, men det var da noget af et svineri. En STOR fordel, brug engangshandsker når der skal rulles til kugler og rulles i kokosmel 😄

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Måske skulle i prøve den her lækre kage😊 http://www.madbanditten.dk/2017/05/06/snickerskage/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • De er så gode, jeg laver dem også gerne med et mini shot nescafeespresso eller et par skefulde peanutbutter eller frysetørrede hindbær.

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    De ser rigtigt lækre ud. Kan man bruge den der plantesmør fra naturli hvis nu man ikke spiser mækeprodukter? 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • sosusussi@hotmail.com

    Ser så lækre ud. Kan du anbefale andet end mandler Gekko. Jeg har allergi over for nødder.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stephanie Karma

      Du kan sagtens undlade mandler – put evt lidt ekstra kokosmel i istedet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Lige for en sikkerhedsskyld, inden jeg giver mig til at lave dem.. skal skallen af mandlerne??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stephanie Karma

      Jeg blendede bare mandlerne som de var i posen, med skal på – så blev de til mandelmel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henrik wellejus

    Hej geggo . Ved du at natron som man bruger bl a til at bage . Det har den gavnlige virkning at stabilisere syre både balancen i kroppen .man kan putte en The skefuld i et glas vand . Drik det og alle ubehageligheder som svien i maven forsvinder på få øjeblikke . K h henrik wellejus . Hils familien

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Du kan også lave dem uden smør, så er de endnu sundere.
    Dadler, tørrede abrikoser, rå kakao, og kokosolie køres gennem foodprocessoren og rulles til kugler samt trilles i kokos

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dag 14 på udrensning - om sukkertrang, stress og gag-refleks