Verdens lækreste dadelkugler – uden sukker, tilsætningsstoffer eller mel
Denne her opskrift har mange af jer efterspurgt flere gange – så nu synes jeg jeg skulle få taget mig sammen og skrive den ned. Især når den er så møgsimpel som den er. Dadelkugler er et perfekt alternativ til slik, fordi de ikke indeholder raffineret sukker, og så smager de, hvis du spørger mig, langt bedre end romkugler! Jeg har lavet dem i lang tid, men nu hvor jeg udrenser har de altså været min redning hvis min sugar-craving blev for slem. De indeholder selvfølgelig frugtsukker fra dadlerne, men der er nu engang stor forskel på raffineret sukker og frugtsukker. Jeg ved godt hvad jeg helst vil give min krop ihvertfald! 🙂
Ingredienser der giver cirka 20 stk (kan halveres, jeg er bare typen der gerne overloader som en anden bjørn der skal i hi):
300 gram dadler uden sten
1 spsk kokos-olie
1 spsk ægte, blødt smør (ikke smørbart)
7 spsk kokosmel
En håndfuld mandler
1 stang frisk vanilje (kan erstattes af vaniljepulver, eller vanillesukker)
7 spsk rå kakaopulver
1/2 tsk salt
Kør mandlerne igennem en mini hakker (tror jeg den hedder) – så de blendes til helt fint mandelmel. Hak dadlerne groft, og kør alle ingredienserne igennem en foodprocessor eller et lignende alternativ. Massen må gerne være “grynet” og virke lidt tør i det, men dadlerne skal være helt blendet, og ikke sidde i store “stykker”. Forvent ikke en helt glat dej.
Jeg plejer at tage et stykke bagepapir, lægge kokosmel ud på det, og så trille kugler af massen og vende dem i kokosmel. Dadelkuglerne kan spises med det samme, men herhjemme lader vi dem stå i køleskabet en time eller mere – for så er de ekstra gode.
Velbekomme 🙂
Kærlighed.
Hej Stephanie.
Jeg vil bare spørge dig efter hvilken foodprocessor det er du bruger? 😊